Jo 30 hiilineutraalia messuosastoa rakennettu

Messeforumin hiilineutraali messuosasto on saanut hyvän vastaanoton asiakkaidemme keskuudessa. Työmme ilmastonmuutoksen torjumiseksi messuosastojen kautta jatkuu. Parasta aikaa suunnittelemme tulevan kesän ja syksyn projekteja. Nyt on aika ottaa yhteyttä ja tilata hiilineutraali messuosasto ensi syksyn messuille.

Ympäristön hyvinvointi ja ilmastonmuutoksen torjunta ovat nykyään lähellä kaikkien vastuullisten yritysten sydäntä. Hiilineutraali messuosasto on mitä parhain tapa vähentää messuosallistumisten kasvihuonekaasupäästöjä ja vaikuttaa yhteisen maapallomme hyvinvointiin.

Lanseerasimme hiilineutraalin messuosaston Suomen ensimmäisenä messurakentajana syksyllä 2020. Tietääksemme olemme messurakentajien pioneeri myös maailmanlaajuisesti. Vastaavaa tuotetta – hiilineutraalia messuosastoa, jonka asiakas saa aina ilman eri tilausta ja ilman ylimääräistä veloitusta – ei ole tullut eteemme myöskään muualta maailmasta.

Messutoiminnan kokonaan pysäyttäneiden pahimpien korona-aikojen jälkeen olemme ehtineet jo toteuttaa kolmisenkymmentä hiilineutraalia messuosastoa, ja työ jatkuu parasta aikaa tulevan kesän ja syksyn projektien parissa eri puolilla maailmaa.

Tässä muutamia esimerkkejä toteuttamistamme hiilineutraaleista messuosastoista.

Messeforum hiilineutraali messuosasto Trako-messuilla      Hiilineutraali messuosasto_Intersolar
Trako, Gdansk                                                   Intersolar, München

Messeforumin hiilineutraali messuosasto_Anuga      Messeforumin hiilineutraali messuosasto_FachPack
Anuga, Köln                                                       FachPack, Nürnberg

Messeforumin hiilineutraali messusosasto Productronica      Messeforumin hiilineutraali messuosasto_Medica
Productronica, München                                 Medica, Düsseldorf

Voit lukea nettisivuiltamme myös asiakkaidemme kommentteja hiilineutraalista messuosastosta ja Messeforumin tavasta toimia.

Hiilineutraali messuosasto: sanoista oikeisiin tekoihin

Ensin oli huolemme ilmastonmuutoksesta ja toiveemme säilyttää puhdas luonto ja hyvinvoiva ympäristö myös  jälkipolvillemme. Sitten ymmärsimme, etteivät pelkät puheet ja toiveet mitään muuta, vaan meidän on ryhdyttävä oikeisiin tekoihin.

Nyt jälkeenpäin on pakko tunnustaa, että tie hiilineutraalin messuosaston lanseeraamiseen ei ollut mitenkään yksinkertainen ja vaivaton. Teimme paljon työtä ensinnäkin tiedon keräämiseksi ihan jo pelkästään ilmastonmuutoksesta, jotta ymmärtäisimme, minkä kanssa olemme tekemisissä. Messeforumin ilmastostrategian luominen kumppanimme Clonet Oy:n avulla auttoi hahmottamaan kokonaisuutta ja selventämään etenemislinjoja.

Hyvin pian ymmärsimme, että tavoitteenamme tulee olemaan täysin hiilineutraali messuosasto.  Siis messuosasto, jonka kasvihuonekaasupäästöt ovat nolla, ja jonka hiilineutraalius kattaa myös kaikki itse fyysiseen osastoon liittyvät oheistoiminnot kuten esimerkiksi kuljetukset, rakentajiemme ja projektihenkilöstömme matkat ja majoitukset sekä messuosaston ja oman toimintamme energiankulutuksen.

Keskeistä koko prosessissa on kaksi asiaa: laskea messuosastojemme hiilijalanjälki ja määritellä, millaisin toimin voimme vähentää hiilijalanjälkeä. Jos emme tiedä, millaisia päästöjä tuotamme, emme myöskään voi niitä vähentää. Hiilijalanjäljen laskenta merkitsi aluksi koko toimintamme pilkkomista aina pienimpään ruuviin ja jokaiseen matkakilometriin saakka. Olemme analysoineet kaiken toimintaamme liittyvän, ja sen perusteella tiedämme messuosastojemme keskimääräisen hiilijalanjäljen suuruuden. Keskimääräinen tieto ei kuitenkaan vielä riitä. Niinpä jokaisessa messurakentamisen projektissa menemme aina uudelleen juuri sen projektin yksityiskohtiin, jotta saamme selville juuri sen messuosaston oikean hiilijalanjäljen.

Analyysiemme perusteella tiedämme, mitä voimme itse tehdä hiilijalanjäljen pienentämiseksi muun muassa valitsemalla vähäpäästöisiä materiaaleja, käyttämällä materiaaleja uudelleen, optimoimalla matkustusta ja kuljetuksia ja hyödyntämällä uusiutuvaa energiaa. Näiden päästövähennysten jälkeen kompensoimme loput messuosastojemme hiilijalanjäljestä luotettavan, lisäisen ja aidosti vaikuttavan kompensointikanavan eli EU:n päästökauppamekanismin kautta. Kompensoinnissa asiantuntijanamme on CO2esto, joka tuntee EU:n päästökauppamekanismin ja tarjoaa läpinäkyvän tavan mitätöidä päästöjä.

Hiilineutraalia messurakentamista rehellisesti ja oikein

Tyylimme mukaisesti haluamme tehdä kaiken rehellisesti ja oikein. Siksi on tärkeää, että meillä on koko ajan mukanamme asiantuntija varmistamassa, että kaikki tapahtuu virallisten hyväksyttyjen standardien mukaisesti. Clonet Oy tarkistaa kaikki laskentamme, sertifioi erikseen jokaisen messuosastomme hiilineutraaliuden ja myöntää messuosastoillemme hiilineutraaliudesta kertovan sertifikaatin.

Hiilijalanjäljen laskentamme perustuu Clonetin OpenCO2.net-hiilijalanjälkilaskuriin. Clonetin messuosastoillemme myöntämänä OpenCO2.net-hiilijalanjälkimerkki on kansainvälisesti akkreditoidun sertifiointi- ja luokituslaitos DNV:n validoima. DNV:n lausunto vahvistaa, että OpenCO2.net-hiilijalanjälkimerkki noudattaa Greenhouse Gas Protocol -standardin sekä ISO 14067-standardin mukaisia vaatimuksia.

Anna meidän vaikuttaa messuosallistumisesi päästöihin ja tilaa messuosastosi meiltä!

Jokainen Messeforumin hiilineutraali messuosasto saa sertifioinnin ja  OpenCo2.net-hiilijalanjälkimerkin.

Ota yhteyttä

    Ota yhteyttä