Messeforum ja Fennopromo jatkavat ruokaviennin Suomi-paviljonkeja

Vaikka Business Finlandin Food from Finland -ohjelma päättyy, Suomi-paviljongit kansainvälisillä elintarvikemessuilla jatkuvat. Messeforum ja Fennopromo toteuttavat messuosallistumiset nyt suoraan yhdessä yritysten kanssa.

Messeforumin rakentamia Food from Finland paviljonkeja

Business Finlandin Food from Finland -ohjelma on päättymässä. Vuodesta 2014 lähtien ohjelma on saavuttanut huikeita tuloksia suomalaisen ruokaviennin edistämiseksi. Yksi osa Food from Finland -ohjelmaa ovat olleet lukuisat kansainväliset ruoka- ja juoma-alan ammattimessut eri puolilla maailmaa. Lähes 10 vuoden ajan Messeforumilla oli ilo ja kunnia toimia Food from Finlandin pääkumppanina ja muutaman viimeisen vuoden ajan ainoana messukumppanina suunnitellen ja toteuttaen Suomi-paviljongit suomalaisten yritysten messuosallistumisiin. Kiitos Food from Finland kaikista upeista yhteisistä vuosista ja hienoista yhteisistä saavutuksista!

Vaikka Food from Finland -ohjelma nyt loppuu, yritysyhteistyö ja Suomi-paviljongit kansainvälisillä ruoka- ja juoma-alan messuilla jatkuvat. Messeforum jatkaa Suomi-paviljonkien toteuttamista yhdessä niin ikään Food from Finlandin kumppanina toimineen elintarvikeviennin asiantuntijayrityksen Fennopromon kanssa. Yhdessä toteutamme Suomi-paviljonki-hankkeet Food from Finland -kumppanuudesta saamallamme vankalla kokemuksella sekä omalla pitkäaikaisella messurakentamisen ja messupalveluiden sekä elintarvikeviennin asiantuntemuksellamme.

Ilmoittaudu mukaan vuoden 2024 Suomi-paviljonkeihin

Nürnbergin Biofach helmikuussa 2024, Foodex Japan maaliskuussa ja Amsterdamin PLMA toukokuussa ovat esimerkkejä messuista, joiden yritysrekrytoinnit ja valmistelut ovat jo pitkällä. Tuttuun tyyliin Fennopromo koordinoi osallistumiset messuosastoille ja Messeforum toteuttaa messupaviljonkien suunnittelun ja messurakentamisen.

Myös kaikki muut tutut ruoka- ja juoma-alan ja elintarvikeraaka-aineiden ammattimessut ovat edelleen suomalaisten yritysten saavuttettavissa Suomi-paviljongeissa, kunhan vain kiinnostuneita yrityksiä saadaan kokoon paviljongin verran. Viime vuosina suomalaisia yrityksiä on osallistunut Suomi-paviljongeissa edellä mainittujen lisäksi mm. seuraaville messuille: Anuga, Fancy Food, Food and Hotel Asia, Food Ingredients Europe, Free From Functional & Health Ingredients Expo, Grüne Woche, SIAL Paris.

Elintarvikeviennin kehittäminen on helpompaa, kun sitä voi tehdä yhdessä muiden suomalaisten yritysten kanssa kokeneiden kumppaneiden avulla. Yhteinen paviljonkiosallistuminen luo synergioita ja vahvistaa jokaisen yrityksen näkyvyyttä suomalaisen puhtaan ruoan edustajana. Suomi-paviljongit on suunniteltu nimenomaan yritysten tarpeisiin. Ne mahdollistavat yrityksille myös yhteisen messuinfran esimerkiksi varasto- ja edustustilojen osalta. Lisäksi kaikki Messeforumin toteuttamat Suomi-paviljongit ovat hiilineutraaleja kuten kaikki muutkin Messeforumin messuosastot.

Jo saavutettujen hyvien tulosten ylläpito vaatii pitkäjänteistä messutoimintaa

Suomalaiset yritykset ovat saaneet vuosien varrella messuilta eri puolilta maailmaa suuren määrän uusia liikekumppaneita ja tuoreita liidejä. Jotta jo saavutetut hyvät tulokset eivät jäisi merkityksettömiksi vaan johtaisivat entistä parempaan menestykseen, tarvitaan pitkäjänteistä ja jatkuvaa toimintaa.

Messuosallistumiset eivät ole vain yksittäinen vientitoiminto, vaan parhaimmillaan jatkuvaa tulevaisuuteen suuntautuvaa kasvuinvestointia. Kannattaa siis jatkaa vientiponnistuksia kansainvälisten messujen avulla edelleenkin. Messeforum ja Fennopromo tarjoavat siihen edelleen puitteet.

Rahoitusta messuosallistumisiin

Food from Finland -ohjelma on koko toimintansa ajan tukenut Suomen maaosastoja rahoittamalla maakuvaan liittyviä elementtejä. Vaikka erillinen maakuvatyön tukeminen nyt päättyykin, yrityksillä on edelleen mahdollisuus hyöydyntää muita Business Finlandin rahoituksia.

Explorer-rahoitus on tarkoitettu nimenomaan kansainvälistymiseen. Erityisesti messuosallistumisten tukemiseen tarkoitettu Exhibition Explorer -tuki sopii sekä pk- että midcap-yrityksille ja istuu erinomaisesti Suomi-paviljonkien rahoittamiseen. Tämän harkinnanvaraisen tuen edellytyksenä on mm. vähintään neljän samoille kansainvälisille ammattimessuille osallistuvan tukikelpoisen yrityksen ryhmä. Voit lukea tuen edellytyksistä ja ehdoista lisää Business Finlandin sivuilta.

Tule mukaan Suomi-paviljonkeihin ja ota yhteyttä:

Fennopromo Oy: eeva-liisa.lilja@fennopromo.fi 040 833 7727
Messeforum Oy: arto.varanki@messeforum.fi 040 544 5598

Ota yhteyttä

    Ota yhteyttä