Better Stands -palkinto Messeforumille ja Food from Finlandille

Messeforumin ja Food from Finlandin pitkäaikainen yhteistyö sai arvokkaan tunnustuksen keväällä FHA-messuilla Singaporessa. Messujärjestäjä Informa Markets palkitsi Messeforumin toteuttaman hiilineutraalin Suomi-paviljongin Better Stands -palkinnolla.

Messeforumin hiilineutraali messuosasto Food and Hotel Asia messuilla Singaporessa.

Viime keväänä Messeforum oli Singaporessa yhdessä asiakkaamme Food from Finlandin kanssa. Suomalainen ruoka- ja juomateollisuus esitteli tuotteitaan Suomi-paviljongissa maailman suurimmassa ruoka- ja hotellipalveluiden ammattitapahtumassa, Food & Hotel Asia (FHA) -messuilla.

Messeforumin ja Food from Finlandin pitkä yhteistyö sai FHA:ssa arvokasta tunnustusta. Messujen järjestäjä Informa Markets palkitsi Messeforumin Food from Finlandille toteuttaman hiilineutraalin paviljongin Better Stands -sertifikaatilla. Toinen palkinnon saaja oli Ranskan paviljonki. Molemmat paviljongit, osallistuvat yritykset ja heidän messurakentajansa saivat tunnustuksen siitä, että ovat osoittaneet FHA:ssa kestävän kehityksen sitoumuksia yli odotusten.

Informa Markets on osa Lontooseen sijoittuvaa Informa PLC:tä, joka on johtava kansainvälinen tapahtumien, digitaalisten palveluiden ja akateemisen osaamisen toimija. Informa Markets järjestää messuja eri puolilla maailmaa ja on Aasian suurin messujärjestäjä. FHA on yksi Informan Marketsin monista ruokaan liittyvistä messuista Aasiassa.

Messeforum haastatteli Informan kestävästä kehityksestä vastaavaa johtajaa Ben Wielgusia Informan ympäristöpolitiikasta ja Better Stands -palkinnosta.

Kas tässä keskustelumme Benin kanssa. Lisää tietoa Informan kestävästä kehityksestä löydät osoitteesta https://www.informa.com/sustainability/. Lisää tietoa Messeforumin hiilineutraalista messuosastosta löydät osoitteesta www.hiilineutraalimessuosasto.fi

Informan Ben Wielgus ja Messeforumin Arto Varanki Better Stands -sertifikaatin kanssa.
Informan Ben Wielgus (vasemmalla) ojensi Better Stands -palkinnon Messeforumin toimitusjohtajalle Arto Varangille Singaporen Food and Hotel Asia 2023 -messuilla.

Ben, miksi kestävä kehitys on tärkeää Informa Marketsille?

Toivottavasti kestävä kehitys on yhä tärkeämpää kaikille. Me näämme vahvoja bisneshyötyjä siinä, että toimimme kestävän kehityksen mukaan – parempia tuotteita, parempaa sitoutumista, parempia innovaatioita ja myös parempia marginaaleja pitkällä aikavälillä.  Neljä viidesosaa messuosallistujistamme toteaa, että messujen toteuttaminen ympäristöystävällisesti ja sosiaalista vastuuta noudattaen on heille tärkeää ja he arvostavat brändin korkeammalle, jos niin tehdään.

Informa Marketsin tavoitteina on hiilineutraalius sekä yrityksen että tuotteiden osalta vuoteen 2025 mennessä ja zero waste- ja net zero carbon -tavoitteiden saavuttaminen vuoteen 2030 mennessä.  Millaisia haasteita tapahtumateollisuudessa liittyy näiden tavoitteiden saavuttamiseen?

Nämä ovat ehkä kestävän kehityksen FasterForward- ohjelmamme kaikkein haastavimmat tavoitteemme. Hiilineutraaliudessa on kyse partneriudesta arvoketjussamme hiilijalanjäljen saamiseksi mahdollisimman alas mahdollisimman pian.  Ja väistämättömien päästöjen kompensoinnista korkealaatuisilla ja luotettavilla kompensointimenetelmillä, jotka samalla tarjoavat sosiaalisia ja ympäristöhyötyjä. Hiilineutraaliksi sertifioidut tapahtumat ovat jo saaneet positiivista palautetta näistä ponnisteluista. Food from Finlandin hiilineutraali paviljonki on hyvä esimerkki siitä, kuinka asioita tehdään hyvin.

Zero waste -tavoitteemme puolestaan perustuu koko tapahtumaekosysteemin kattavaan yhteistyöhön. Ajatuksena on autttaa näytteilleasettajia ja messurakentajia ymmärtämään kerran käytettävien messuosastojen vaikutukset jätteen määrään.

Miten nämä haasteet on voitettu?

Olemme luoneet Better Stands -ohjelman. Se korostaa uudelleen käytettävyyden laatua, turvallisuutta, kestävyyttä ja jopa edullisempia kustannuksia siinä tilanteessa, jos kaikki toimijat kulkevat asiassa samaan suuntaan. Kyse ei ole näytteilleasettajien pakottamisesta yhteen ratkaisuun vaan yksinkertaisesti pyrkimyksestä päästä eroon haitallisimmasta ja vanhanaikaisimmasta tavasta rakentaa messuosastot huonolla laadulla ja kestämättömillä käytännöillä.

Millainen on Better Stands -palkinnon tausta ja mikä vaikutti  Suomen voittoon?

Palkinto on uusi ja nyt ensimäistä kertaa FHA:ssa. Se perustuu niiden näytteilleasettajien tunnistamiseen, jotka ylittävät kestävän kehityksen tavoitteet useissa tapahtumissamme. Näytteilleasettajat siirtyvät yhä enemmän korkealaatuisiin osastoihin joiden uudelleenkäytettävyys on on suurempi. Haluamme pitää heidät alan johtajina. Suomen ja Messeforumin sitoutuminen nollajätteeseen ja hiilineutraaliuteen erottui todella joukosta ja johti palkinnon myöntämiseen.  

Miten arvioisit Messeforumin hiilineutraalin messuosaston merkitystä messurakentamisbisneksessä ? Onko meidän kaltaisillamme yksittäisen yrityksen toimilla merkitystä tällaisen suuren maailmanlaajuisen bisneksen muuttumiseen?

Messeforumin hiilineutraalit messuosastot ovat hyvä esimerkki siitä, mitä voidaan tehdä oikealla sitoutumisella. Kyllä, ne ovat yksittäisiä osastoja monien joukossa, mutta ketjureaktion aikaansaamiseen vaaditaan aina yksi esimerkki oikeaan paikkaan. Onnittelut vielä kerran Messeforumille ja Food from Finlandille hienosta aloitteesta!  

Messeforumin saama Better Stands -sertifikaatti
Messeforumin saama Better Stands -sertifikaatti.

Kestävä kehitys Messeforumissa

Kestävä kehitys on tärkeää kaikessa toiminnassamme kansainvälisenä messurakentajana ja messuedustajana. Arvomme perustuvat sosiaaliseen ja ympäristövastuuseen. Tuotteidemme eli messuosastojemme hiilineutraalius saavutetaan sekä omin toimin mm. designin ja materiaalivalintojen kautta sekä hyödyntämällä väistämättämien päästöjen kompensoinnissa luotettavaa ja lisäistä kompensointitapaa. Messeforum on sitoutunut YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja UN Global Compact -yritysaloitteen kymmeneen periaatteeseen.

Yhteistyössä kumppaneidemme kanssa kannustamme kestävään kehitykseen ja etsimme toimintaamme uusia entistä kestävämpiä ratkaisuja. Olemme ylpeitä saadessamme olla kahden tärkeän saksalaisen messujärjestäjän virallisia Suomen edustajia.  Messe Frankfurt Exhibition GmbH ja NürnbergMesse GmbH  ovat molemmat erittäin edistyksellisiä kestävän kehityksen tavoitteissa ja niiden toteuttamisessa.  Voit lukea lisää heidän kestävän kehityksen strategioistaan heidän nettisivuiltaan.

Messe Frankfurtin kestävän kehityksen strategia ja filosofia

NürnbergMessen kestävä kehitys

Ota yhteyttä

    Ota yhteyttä