Hiilineutraali messuosasto

Messeforumin messuosasto, hiilineutraali foorumisi messuilla.

Messeforumin messuosastot ovat aina hiilineutraaleja. Kun tilaat messuosaston Messeforum Oy:ltä, saat automaattisesti ainutlaatuista lisäarvoa: olet mukana vaikuttamassa yhteisen ilmastomme pelastamiseksi.

Messeforumin hiilineutraali messuosasto kertoo ilmastomyönteisyydestäsi messuasioissa. Saat meiltä myös luotettavan tahon antaman todistuksen siitä, että messuosastosi kasvihuonekaasupäästöt ovat nolla. Todistusta voit käyttää oman brändityösi tukena.

Ole edelläkävijä kanssamme, osoita vastuutasi ilmastoasioista ja ota kilpailuetu haltuusi tilaamalla messuosastosi Messeforumilta!

Katso videoltamme, mitä toimitusjohtajamme Arto Varanki kertoo hiilineutraalista messuosastosta.


Video: JONI Media

Hiilineutraalin messuosaston päästöt on analysoitu tarkasti

Messeforumin hiilineutraali messuosasto perustuu Messeforumin ilmastostrategiaan ja toiminnastamme aiheutuvien päästöjen tarkkaan kartoitukseen. Kumppaninamme päästölaskennassa ja analysoinnissa on vastuullisen ja hiilineutraalin liiketoiminnan edistämiseen ja hiilijalanjälkilaskentaan erikoistunut asiantuntijayritys Clonet Oy.

Clonet Oy:n kanssa olemme kartoittaneet messuosastojemme suunnittelusta, toteutuksesta ja purkamisesta aiheutuvat päästölähteet ja muut toimintamme päästöt. Hiilijalanjälki on laskettu Clonet Oy:n kehittämällä OpenCO2.net-hiilijalanjälkilaskurilla hyödyntäen sen kattavaa päästötietokantaa. Laskenta pohjautuu päästölaskennan standardeihin.

Hiilijalanjäljen laskennassa ovat mukana kaikki päästölähteet, mm. messuosastojen rakennusmateriaalit, kalusteet ja laitteet sekä niiden kuljetukset, messuosastolla käytettävä sähkö, messurakentamiseen liittyvät meidän ja alihankkijoidemme matkat ja majoitukset sekä messuosaston purkamisesta aiheutuvien jätteiden kuljetus jätteenkäsittelyyn.

Hiilineutraalin messuosaston hiilijalanjälki on nolla

Vähennämme Messeforumin messuosastojen päästöjä tehostamalla materiaalien käyttöä, suosimalla vähäpäästöisiä materiaaleja ja edistämällä kiertotaloutta. Materiaaleja ja kalusteita käytämme mahdollisuuksien mukaan uudelleen varmistaen kuitenkin, että messuosasto on aina tyylikäs ja laadukas.

Messuosastoilla käytämme uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähköä aina, kun sitä on saatavilla. Messuosaston purkamisesta aiheutuvat jätteet lajittelemme ja käsittelemme messukeskusten kierrätysjärjestelmien mukaisesti.

Samanaikaisesti sitoudumme hiilijalanjälkemme pienentämiseen myös kaikessa muussa toiminnassamme, esimerkiksi omassa toimistoympäristössämme, jossa esimerkiksi käytämme uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähköä.

Ne päästöt, joita emme voi itse vähentää materiaalivalinnoin, kierrätyksen kautta tai muilla keinoin, kompensoimme kokonaisuudessaan luotettavan kompensointikanavan kautta eli CO2eston päästöleikkurilla,  CO2esto ostaa päästöoikeuksia pois EU:n päästökauppamarkkinalta, joka on viranomaisten valvoma järjestelmä. Tämä takaa sen, että meidän päästökompensointiemme myötä jonkun toisen toimijan Euroopassa on pienennettävä omia päästöjään ja esimerkiksi panostettava vähäpäästöisempiin uusiin teknologioihin. Siten päästöt vähenevät aidosti.

Lopputuloksena on messuosasto, joka hiilidioksidipäästöt ovat 0 grammaa.

Messeforumin hiilineutraali messuosasto on ainutlaatuinen mahdollisuus toimia ilmastoystävällisesti. Tule mukaan ilmastotalkoisiin ja varmista, että messuosastosi on Messeforumin hiilineutraalisti toteuttama messuosasto!

Ota yhteyttä ja tartu mahdollisuuteen kanssamme!

Blogistamme voit lukea lisää hiilineutraalista messuosastosta:

4.4.2022 Jo 30 hiilineutraalia messuosastoa rakennettu
30.3.2022 EU:n päästökauppa estää hiilidioksidipäästöjä tehokkaasti
16.2.2022 Messurakentajan koronavuosi, vol.2. Mietteitä tulevaisuudesta ja kestävästä kehityksestä
10.10.2021 Food from Finland pilot Messeforumin hiilineutraalin messuosaston 
7.9.2021 Messeforumin hiilineutraalit messuosastot yhteisen ilmastomme asialla
8.10.2020 Ryhdy edelläkävijäksi Messeforumin hiilineutraalilla messuosastolla

Tästä löydät Kauppalehden 8.10.2020 artikkelin, jossa kerrotaan Messeforumista ja vuoden 2020 aikana tekemästämme hiilineutraalin messuosaston kehitystyötä.

Kerromme mielellämme lisää Messeforumin hiilineutraalista messuosastosta. Ota yhteyttä
toimitusjohtaja Arto Varanki, 040 544 5598, arto.varanki@messeforum.fi
tai
viestintä- ja markkinointijohtaja Virpi Hopeasaari, 040 544 5577, virpi.hopeasaari@messeforum.fi