Messuavustus

Business Finlandilta tukea messuosallistumisiin

Valtio tukee pk-yritysten messuosallistumisia Business Finlandin hallinnoiman harkinnanvaraisen Exhibition Explorer -rahoituksen (ent. messuavustus) kautta.

Kesästä 2021 lähtien sekä pk- että midcap-yritykset voivat hakea Exhibition Explorer -rahoitusta. Rahoituksen hakeminen edellyttää, että vähintään neljä tukikelpoista yritystä on hakemassa tukea samaan messutapahtumaan. Vähintään 50 %:n heistä on edustettava pk-yrityksiä.

Avustushakemuksen tekeminen onnistuu nykyään helposti ja on suositeltavaa tehdä itse Business Finlandin asiointipalvelussa. Tarvittaessa Messeforum voi auttaa hakemuksen tekemisessä erillistä korvausta vastaan. Myönnetyn rahoituksen raportointi ja kustannustilitys on yrityksen aina tehtävä itse asiointipalvelussa.

Varmistathan ennen rahoituksen hakemista, että tuen hakemisen edellytykset ovat  kunnossa. Muun muassa seuraavat asiat on tärkeä varmistaa:

  • Yrityksen Suomen Asiakastiedon Rating Alfa on vähintään A.
  • Yritys kuuluu ennakkoperintärekisteriin.
  • Yrityksellä ei ole maksuhäiriömerkintöjä.
  • Yritys ei ole saanut hakemuksen kohteena olevaan messutapahtumaan muuta julkista rahoitusta.
  • Yrityksellä on tilaa de minimis -tukikiintiössään

Lue ennen hakemuksen tekemistä tarkemmin kaikista muistakin Exhibition Explorer -rahoituksen edellytyksistä ja tutustu avustuksen sisältöön ja ehtoihin Business Finlandin sivuilta.