Koronavirus pakottaa siirtämään messuja, mutta Messeforum uskoo tulevaisuuteen.

Koronaviruspandemian vaikutukset ovat erityisen konkreettisia messujen ja muiden paljon ihmisiä yhteen kokoavien tapahtumien osalta. Esimerkiksi Messeforumin kansainvälisesti toimivat päämiehet Messe Frankfurt ja NürnbergMesse ovat siirtäneet kevään messut myöhemmäksi. Messeforumin messuosastojen osalta meillä on kaikki valmiudet jatkaa asiakkaidemme messuprojekteja eri puolilla maailmaa heti, kun se pandemian kannalta on mahdollista ja sallittua. Kannustamme noudattamaan viranomaisten ohjeita, ja uskomme tulevaisuuteen ja siihen, että yhdessä toimimalla kriisi saadaan hallintaan.

Koronaviruksen leviäminen koskettaa entistä laajemmin koko maailmaa. Maailman terveysjärjestö WHO on nyt julistanut koronavirusepidemian maailmanlaajuiseksi pandemiaksi. Pandemian vaikutukset ulottuvat ihmisten henkilökohtaiseen elämään, työhön ja vapaa-aikaan, ja samalla myös yritysten toimintaan. Erityisen konkreettisia vaikutukset ovat messujen ja muiden paljon ihmisiä yhteen kokoavien tapahtumien osalta, jotka on syytä peruuttaa tai siirtää viruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Messeforumin kansainvälisesti toimivat päämiehet Messe Frankfurt ja NürnbergMesse työskentelevät paikallisten terveysviranomaisten ohjeistusten mukaisesti ja ovat siirtäneet kevään messutapahtumat myöhemmäksi. Pahoittelemme siirroista asiakkaillemme aiheutuneita hankaluuksia ja mahdollisia taloudellisia menetyksiä. Kannustamme asiakkaitamme myös uskomaan tulevaisuuteen. Kaikkien yhteisillä toimilla epidemia saadaan selätettyä, ja sen jälkeen kansainväliset messut voivat taas jatkua normaalisti.

Messeforumin messuosastojen osalta meillä on kaikki valmiudet jatkaa asiakkaidemme messuprojekteja eri puolilla maailmaa heti, kun se pandemian kannalta on mahdollista ja sallittua. Sillä välin teemme koko ajan normaalia messuosastojen suunnittelu- ja valmistelutyötä ja autamme asiakkaitamme kaikissa messuvalmisteluihin liittyvissä kysymyksissä. Virustilanteen normalisoiduttua ja messujen taas tultua ajankohtaisiksi saamme messurakentamisen projektit välittömästi vauhdilla käyntiin.

Omassa toiminnassamme pyrimme kaikilla tavoin ehkäisemään viruksen leviämistä. Etätyö on osa normaalia toimintatapaamme, ja käytössämme on monipuoliset sähköisen viestinnän välineet yhteydenpitoon asiakkaidemme, kumppaneidemme ja henkilöstömme kesken silloin, kun kasvokkain tapahtuvat tapaamiset eivät ole suotavia. Kannustamme henkilöstöämme ja kumppaneitamme seuraamaan ja noudattamaan viranomaisten antamia toimintaohjeita ja huolehtimaan siitä, että erityisesti korkeaan riskiryhmään kuuluvia henkilöitä suojellaan tartunnoilta mahdollisimman hyvin. Samalla rohkaisemme välttämään hysteriaa ja luottamaan Suomen viranomaisten antamiin ohjeisiin.

Messeforum uskoo tulevaisuuteen ja siihen, että yhdessä toimimalla kriisi saadaan hallintaan. Olemme vakuuttuneita myös siitä, että kansainväliset ammattimessut ovat yhä edelleen mitä tärkein työkalu suomalaisten yritysten viennin vauhdittamisessa. Haluamme tukea suomalaisia yrityksiä kaikin tavoin tämän ainutlaatuisen vientikanavan hyödyntämisessä.

Lisää tietoa oman messuprojektisi tilanteesta saat omalta Messeforumin yhteyshenkilöltäsi. Voit ottaa yhteyttä myös toimitusjohtaja Arto Varankiin, arto.varanki@messeforum.fi, 040 544 5598.

Ota yhteyttä

    Ota yhteyttä