Logo [Messeforum Oy]
 

25 heinäkuu 2017

Kasvu vaatii vientiä

Jatkaakseen hyvinvointivaltiona Suomi tarvitsee lisää vientiä!

Luin Keski-Uusimaa -lehdestä (24.7.2017) Suomen Pankin entisen ekonomistin Helvi Kinnusen kolumnin, jossa hän toteaa, että "Vientiä tarvitaan talouden kestävän kasvun ja hyvinvoinnin yllläpitämiseksi. Kestävyys tarkoittaa sitä, että kasvu ei perustu velkaantumiseen."

Olen 100 % samaa mieltä. Vientiyritykset ovat Suomen talouden selkäranka ja suomalaisten pk-yritysten vienti on saatava nousuun!

Usein viennin aloittamisen esteenä saattaa olla vain rohkeuden ja tiedon puute. Kun ei tiedä mistä ja miten aloittaisi, päätös vientikaupan aloittamisesta saattaa jääda ajatusten asteelle vaikka tuote olisi kuinka hyvä ja innovatiivinen tahansa.

Suosittelen kansainvälisiä ammattimessuja viennin aloittamisen välineeksi. Messut ovat äärimmäisen kustannustehokas ja helppo tapa lähteä liikkeelle. Messuilta löytyvät usein ensimmäiset ulkomaiset kontaktit, joiden kanssa on sitten jo helpompaa lähteä hieromaan vientikauppaa eteenpäin.

Ja mikä parasta, ammattimessuille et joudu lähtemään yksin. Messualan ammattilaiset kuten Messeforum osaavat auttaa, hoitaa messuprosessin ja neuvoa myös eteenpäin muiden viennin kehittämisessä tukevien tahojen luokse.

Lomakauden vähitellen kääntyessä kohti loppuaan ei muuta kuin suunnittelemaan messuosallistumisia ja pyytämään Messeforumilta tarjouksia messuosastoista ja messupalveluista! Olemme sinua ja sinun vientisi kehittämistä varten!

Iloista loppukesää ja hyvää uutta bisneskautta Messeforumista!
- virpi